Roulette en Roly Poly

Roulette is een wereldwijd veel gespeeld spel dat eigenlijk vrij eenvoudig is in de basis. Meer dan een veld met cijfers en een draaischijf met een balletje is er niet nodig om het spel in de basis al na te bootsen. Het is dan ook leuk om te weten dat het spel eigenlijk helemaal niet is ontworpen als spel. Het is namelijk zo dat het wiel van Roulette werd ontworpen voor de wiskunde. Een wiskundig geleerde, de Franse Blaise Pascal, heeft het wiel ontworpen. Het deed de Engelsen vooral denken aan het spel Roly Poly.

Een wiel dat nooit stopt met draaien

Blaise Pascal was op zoek naar een wiel dat nooit zou stoppen met draaien, tenzij iemand hKenia nieuwsberichtet rad stop zou zetten. Dit is ook het idee achter de welbekende rij balletjes aan touwtjes die elkaar voortdurend wegkaatsen. Deze komen ook nooit tot stilstand, tenzij je ze zelf stil hangt. De Franse wiskundige wilde een wiskundig model maken en het uitgangspunt hierbij was een wiel dat voortdurend zou blijven draaien. Uiteindelijk lukte het de wiskundige om dit wiskundig model te ontwerpen. Zonder het te weten had hij een casinospel ontworpen. Later werd Roulette namelijk van dit wiel gemaakt, maar het is niet bekend wie dit uiteindelijk heeft bedacht.

De opvolger van Roly Polyslot-machine-jackpot

Wel is bekend dat het de Engelsen waren die voor het eerst Roulette speelden. Er zijn meerdere landen die beweren dat zij uiteindelijk het echte spel hebben bedacht, maar Engeland ligt het meest voor de hand. Dit heeft te maken met het feit dat de Engelsen al het spel Roly Poly hadden. Dit was ook een spel met een wiel en een balletje, al stak het wel iets anders in elkaar. Het is dan ook aannemelijk dat Roulette de opvolger van het Engelse Roly Poly is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *